Co bude

01.05.2011 15:01

 Dny se mi zdají ,že utíkají nějak  čím dál velkým kalupem.Do práce,z práce,vyspat se a nanovo.Člověk pomalu nemá ani na nic čas a je svázaný jen tím,že prostě musí pracovat aby přežil a vydělal na živobytí v tomto dosti šíleném světě.

Poslední dobou se mi zdá ,že mnoho lidí je otrávených a unavených s toho  co se děje jak u nás a ve světě,ale nedokáží s tím nic udělat a tak radši rezignují.

Když nás stále masírují takovými bezva správami v mediích a ke všemu i v zaměstnání v dnešní době situace je taková,že by jeden druhého na lžíci vody utopil,jen proto aby se udržel,tak je to dosti vysilující.Kam jsme to vlastně došli,když je morální hodnotou zisk,přetvářka,klam,podlézavost a závist……Je to dost špatné, a pokřivené a asi neřešitelné….

Každý člověk to vše bere různě a každý situace jinak vnímá.Někdo si postěžuje,druhý zabrečí,třetí se uzavře do sebe a čtvrtý říká může být ještě hůře……pátý rezignuje a šestý skončí u alkoholu…

Celý systém který si říká demokracie,je nějak pokřivený a nikdo neví jak s toho ven.

Je to tedy demokracie,či ne.K čemu je tedy to,že jsou odevřené hranice,ale stejně každý člověk nemá stejné možnosti.Vše se poměřuje mírou zisku a majetku…A i nerostných surovin.O to myslím ve světě běží.

Jen si myslím,že málokdo v tom všem hledá nějaké souvislosti,jenž s toho co se děje vychází.

Myslím,že je ve většině případů u lidí myšlenka brát to vše jako fakt,který nezmění okořeněná strachem co bude a o vlastní přežití.Fakt,který je mu naservírován na zlatém podnose a prostě ber,Jiné cesty není…Zlatý podnos je ale řádně oloupaný,plný klamu a opovržení klasickými morálními hodnotami.Přitom je mnoho cest a i myslím si lepších než ta které se nám předkládá jako jediná možná….

No hlavně člověk musí myslet pozitivně a vše se v lepší obrátí,takže i já věřím v to lepší.

R.H.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.