Gambrinus liga je údajně na pokraji skandálu

18.09.2012 13:56

ČT24: Praha - Na dnešek si šéf pražské Sparty Daniel Křetínský naplánoval schůzku s šéfem fotbalové asociace Miroslavem Peltou. Tématem měl být údajně tendenčně řízený zápas Sparty s Plzní. Křetínský ale podle zdrojů ČT přišel s mnohem vážnějším odhalením. Miroslavu Peltovi předložil důkazy, které se týkají řízení zápasů ze strany sudích. "Jsem zdrcen," reagoval šéf FAČR, který nevyloučil ani účast organů trestného řízení. 

"Nepřijel jsem řešit jeden zápas. Informace, které jsme předložili, se týkají celého systému," uvedl Křetínský po asi čtyřicetiminutovém rozhovoru. Zápas v Plzni byl dle něj poslední kapkou dlouhodobě se zhoršující situace.

"Pan Křetínský mě včera požádal o schůzku a dnes mi předložil dokumenty, z jejichž obsahu jsem otřesen. Jeví se to velmi vážně, budeme se tím muset intenzivně zabývat," uvedl Pelta na krátkém setkání s novináři.

Věrohodnost předložených důkazů potom nevyloučil. "Je to tak vážné, že zatím nemůžu nikoho jmenovat. Musím si to nechat projít hlavou. Smutné je, že ty informace jsou asi věrohodné," řekl.

Koho se znepokojující informace týkají, odmítl majitel Sparty říct. Pelta pouze uvedl, že nejde o šéfku rozhodčích Dagmar Damkovou ani jejího životního partnera Romana Berbra, který řídí plzeňský krajský svaz a je považován za šedou eminenci českého fotbalu. Na otázku na členy výkonného výboru FAČR se ale zarazil a odmítl odpovědět.

 

Zdroje blízké sparťanskému vedení ČT potvrdily, že klub po dnešním prohlášení nebude věc dále komentovat. Míč je nyní na straně fotbalového svazu, který celou věc plánuje důkladně prošetřit. FAČR vydá stanovisko během několika příštích dní.

Sparta se cítila dotčena kvůli sobotnímu utkání nejvyšší fotbalové soutěže, v kterém sudí Radek Matějek odpískal penaltu za faul Josefa Hušbauera na Davida Limberského. Vedení klubu dokonce zvažovalo, že nepustí fotbalisty do druhé půle. Po zápase pak Letenští prohlásili, že sudí pískal tendenčně, což však Damková i Matějek rezolutně odmítli.

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.