Uvedla pouze, že na akci se podílel i speciální policejní útvar rychlého nasazení, stejně jako zvláštní taktická skupina generální inspekce.

„V průběhu akce bylo vyslechnuto značné množství osob, provedeny desítky domovních prohlídek, prohlídek nebytových a dalších prostor, zajištěno velké množství důkazních materiálů, včetně bankovních výpisů,“ konstatovala Sandorová.

Dozorce zůstává ve vazbě

Mluvčí zároveň upřesnila, že jeden z dozorců je vyšetřován vazebně, ostatní podezřelí, kromě dvou vězňů, byli po sdělení obvinění propuštěni na svobodu. Celkem inspekce během čtyřdenní akce, která skončila v úterý ráno, zadržela osm lidí, u dvou ale stíhání nezahájila.

Vazebně stíhaný dozorce distribuoval mezi odsouzené anabolické steroidy za úplatky, kromě jejich přijetí je stíhán i pro zneužití pravomocí a pro nedovolené nakládání s látkami s hormonálním účinkem. Druhý dozorce je podle Sandorové obviněn z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Zbylá čtveřice „civilů“ včetně dvou vězňů si vyslechla obvinění z podplácení a stejně jako vazebně stíhaný dozorce i z nakládání s látkami s hormonálním účinkem.